Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

Most viszont egy sokkal egyszerűbb, receptet és technológiát szeretnénk megosztani veletek.
A trükk annyi benne, hogy kevesebb cukorral készül így könnyebben feloldódnak a kristályszemcsék a fehérjében. A tojás fehérjét ebben az esetben is ki kell mérni és kétszer annyi kristálycukrot kell hozzáadni.


A recept

200 g tojásfehérje
400 g kristálycukor

Elkészítés

Az összetevőket lábosba, vagy üstbe teszem és folyamatos keverés közben csípősen forróra hevítem. Ezt úgy tudom ellenőrizni, hogy egyszerűen beledugom az ujjam, és ha kicsit megcsípi a forróság, akkor jó. Ezután habverő géppel nem túl kemény habbá verem. Csillagcsővel ellátott nyomózsákba töltöm a habot, és szilikonos sütőpapírra körkörösen dresszírozom. 65-70 C-fokos sütőben 3 órán át szárítom.


Tippek


-Ha félünk, hogy túlmelegítjük a fehérjét, akkor inkább vízgőzön hevítsük.

-Melegítés közben, időnként habkártyával kaparjuk körbe az edény falára csapódott cukorkristályokat.
-Ha melegítés közben azt veszem észre, hogy már elég forró, de még mindig vannak benne kristályszemcsék, akkor ne kezdjük el habosítani, hanem vegyük le a főzőlapról, kaparjuk körbe az edény falát, és melegítés nélkül kevergessük. Ha szükséges újra melegítsük, míg fel nem oldódnak a kristályszemcsék.

-Vigyázzunk, hogy ne verjük törősre a fehérjét, mert akkor formázás közben szakadozni fog, ráadásul a fényét is elveszíti.

-A felvert fehérje törőssé vallhat, ha sokáig állni hagyjuk, ezért gyorsan dolgozzunk vele, és csak annyit keverjünk be egyszerre amennyit gyorsan ki is tudunk dresszírozni.

-Ha az állástól mégis törőssé vált a fehérjénk, akkor kissé keverjük át kézzel. Így egy picit veszít a minőségéből, de még használható.

-Sütéskor figyeljünk, hogy nehogy felszaladjon a hőfok, időnként forgassuk meg a tepsit.

-Sok habkarika receptben olvasható hogy tesznek bele valamilyen savat (ecet, citromlé, borkősav). Ez segít ugyan, hogy feloldódjanak a kristályszemcsék, viszont lágyabbá, nyúlósabbá, szaftosabbá teszi a habot.

Tehát a savtól sokkal nehezebben, vagy egyáltalán nem is fog kiszáradni a habkarika. Tehát a javaslatom, hogy habkarika készítésekor soha ne használjunk savat.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 15
Heti: 25
Havi: 329
Össz.: 94 118

Látogatottság növelés
Oldal: Habkarika
Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet! - © 2008 - 2024 - kajo-kajo.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »