Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!
Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.
Ha a sótlanságot nem vesszük, alapvetően finom lett, bár nem voltam vele megelégedve, ugye a só miatt. A maradék levébe egyébként szórtam még sót, és este, mikor ettem megint belőle, úgy már jó volt.
A húst a rizzsel (ez most arborio, rizotto rizs volt, szerettem volna hosszúszeműt venni hozzá, de itt a rizottós rizsen kívül a többi iszonyúan drága), sóval, borssal, pirospaprikával összekeverjük.
Mivel a savanyú káposzta általában sós, mindig azzal kezdjük, hogy azt megkóstoljuk, és annak a sósságához igazítjuk a töltet sózását. (Én most bátortalan voltam, illetve ez a konzerv kápi nem volt annyira sós. De inkább sótlan legyen, mint sós, mert előbbin még lehet segíteni :)
A káposztát szétszedjük, forró vízzel leforrázzuk, hogy ne legyen merev.
Az edény aljába tegyük az aprókáposzta felét, szórjunk rá egész köményt.
Kis gombócokat formázunk a húsból, beletesszük, feltekerjük, oldalát benyomkodjuk (sikerült, ahogy sikerült :). Ezt az aprókáposztára pakoljuk szépen sorban.
A tetejére kerül az aprókáposzta másik fele (és mivel maradtak még kisebb káposztalevelek, azzal lefedjük az egészet).
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, feltesszük kis lángra főni kb. 2 órát. (Itt alapvetően erősebb a gáz, mert azt szerettem volna, hogy csak "pöszögjön", azaz épphogy forrjon, de félidőben áttettem a legkisebb fej legkisebb lángjára, és akkor is jobban forrt, mint szerettem volna. Na, de annyira nem volt vészes.)
Ahogy elforrja a levét, illetve a rizs beszívja, időnként pótoljuk.
Kb. negyed órával a vége előtt szórjuk bele a pirospaprikát még (ezzel is kicsit bátortalan voltam szerintem, mehetett volna bele több).