Ha nem szeretnéd, hogy az egész lakás olajszagban ússzon, készítsd el a rántott csirkemellet a sütőben! Adunk hozzá egy egyszerű tippet.
Egy-két trükk, és még a legmegátalkodottabb fogyókúrázók is megkóstolhatják a rántott húst vagy zöldségeket.
Hozzávalók:
1 tasak MAGGI Csirkemell sajtos bundában alap, 40 dkg csirkemell, 1 dl olaj, sütőpapír lehetőség szerint
a mártáshoz:
1 fej fokhagyma, 1 nagy pohár tejföl, 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál liszt, tej, só
Elkészítése:
1. A húst felszeleteljük 8-10 kis szeletre, majd egyenletesen, vékonyan átkenjük olajjal. A tasakban található keverékben megforgatjuk alaposan a hús mindkét oldalát, és kissé rányomkodjuk a masszát.
2. A falatokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 250 °C-on 17 percig, forgatás nélkül aranybarnára sütjük.
3. A mártáshoz az olajból és lisztből rántást készítünk, majd felengedjük tejjel, közben kézi habverővel folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen. Ízlés szerint sózzuk, és hozzátesszük a zúzott fokhagymát. Néhány pillanat alatt összeforraljuk és elkeverjük tejföllel.