A tojásos nokedli egyszerű ételnek tűnik, de nem nehéz elrontani. Nagyon fontos az időzítés, hogy a tojás krémes maradjon rajta, és ne száradjon össze.
Fejes salátával tálalva komplett ebéd lehet, de adhatod köretnek is pörköltek mellé.
Egy nagyobb méretű lábasba tegyél fel vizet forrni. Két tojást dolgozz el fél deci hideg vízzel, majd add hozzá a sóval elkevert liszthez. Lazán dolgozd össze, nem kell túlzásba vinni a kevergetést, mert csak tönkremegy a tészta. Ezután szaggasd bele a forrásban lévő vízbe - galuskaszaggatóval vagy két kanál segítségével.
Főzd addig, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Ne egyszerre főzd meg, inkább kisebb adagonként, hogy ne ragadjon össze.
Ha kész, szűrd le, és öblítsd át hideg vízzel. A vajat olvaszd meg egy nagyobb serpenyőben, és öntsd bele a galuskát. Verd fel a megmaradt tojásokat, öntsd ezeket is a serpenyőbe, és keverd át az egészet, majd húzd le a tűzről.