Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

3 őszi borral készült recept

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor bor! Íme, három finom borral készült recept az őszi borongós napokra.


Boros sertésszelet római tálban.

Nagyon finom fehér borral készült finomság, amely egy hétvégi ebéd különleges fogása is lehet.

Hozzávalók:

6 szelet tarja, 8-10 dkg szalonna, 5 dkg zsír, 3 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 húsleves kocka, 2 dl fehér bor, 1,5 dl tejföl, sertéssült fűszersó, bors, és pirospaprika.

A húsokat még előző nap pácoljuk be, vagyis a megmosott hússzeleteket fektessük egy tálba, szórjuk meg némi fűszer sóval, kenjük meg átnyomott fokhagymával, kenjük meg olajjal, majd tegyünk rá egy réteg karikára vágott hagymát is. Addig rétegezzük, amíg a hús el nem fogy, majd ízlés szerint, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Ezután tegyük be a hűtőbe és hagyjuk érni másnapig.

A szalonnát vágjuk fel kis kockákra, és egy beáztatott római tál aljára terítsük szét. Majd jöhet rá a bepácolt hagymás hús, és a legvégén egy húsleves kockából és fehérborból főzött lével leöntjük. A tálat lefedjük és forró sütőbe téve puhára pároljuk.

A végén a tejfölt elkeverjük, a pirospaprikával ráöntjük a húsra és fedő nélkül szép pirosra sütjük a húst.

Jó étvágyat kívánunk.

Zsiványpecsenye

Finom fehér boros őszi étel nem csak zsiványoknak!

Hozzávalók:

70 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1,5 kg burgonya, 20 dkg füstölt szalonna, 3 fej hagyma, 2 dl száraz fehér bor, ételízesítő, só, mustár.

A húst megmossuk, kiverjük, és a széleit bevagdossuk. Megszórjuk sertésült fűszer sóval és megkenjük mustárral mindkét oldalát, majd 40 percig állni hagyjuk.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, minden szalonna szeletre teszünk egy karika hagymát egy szelet húst és feltekerjük.

A burgonyát meghámozzuk, vékony karikára felvágjuk és egy tepsi aljára szépen sorban lerakjuk. Megszórjuk ételízesítővel, teszünk rá egy réteg hagymát és ráfektetjük a felgöngyölt hússzeleteket. A végén fehérborral meglocsoljuk, egy alufóliával lefedjük és forró sütőben puhára pároljuk. A végén az alufóliát leszedjük róla és ropogós pirosra sütjük.

Forrón tálaljuk savanyúsággal.

Vörösboros vaddisznócomb

Különleges őszi boros finomság azoknak, akik kedvelik a vadhúsokat.

Hozzávalók:

1,5 kg vaddisznó comb, 3 vöröshagyma, 15 dkg zsír, 2,5 dl száraz vörösbor, 5 dkg liszt, 20 dkg gomba, 2 babérlevél, só, bors, borókabogyó

A húst megmossuk, letisztítjuk és kockára felvágjuk. Egy serpenyőben forró zsírban megfutatjuk a kockára vágott hagymát, majd hozzá adjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük. Adunk hozzá babérlevelet és felöntjük kevés vízzel. Egy fedővel letakarva pároljuk.

Ezután ha a hús már félig puha adjuk hozzá a felszeletelt gombát majd a legvégén zsírjára sütjük. Megszórjuk, kevés liszttel felöntjük a vörösborral és az egészet összeforraljuk. A végén adhatunk hozzá kevés borókabogyót és friss petrezselymet is.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 11
Heti: 2
Havi: 306
Össz.: 94 095

Látogatottság növelés
Oldal: Boros húsok
Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet! - © 2008 - 2024 - kajo-kajo.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »