Lúdláb szelet - Kell egy kis édes gágogás
Nincs vele túl nagy macera és bőven megéri!
Magozz ki egxy fél üvegnyi meggybefőttet és áztasd a meggyet rumba. A léből tegyél félre egy fél deciliternyit. Az 5 tojássárgáját keverd ki az 5 evőkanál porcukorral, add hozzá a sütőporral és kakaóval összekevert lisztet, majd óvatosan forgasd bele a fehérjehabot is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben süsd készre a tésztát (maximum 15 perc, tűpróbával ellenőrizheted, mikor sült át).
A krémhez legelőször a réteslisztet keverd simára a tejjel, majd állandó kevergetés mellett főzd sűrűre. Keverd habosra a kissé megolvasztott vajat a 10 dkg porcukorral és a 3 dkg kakaóporral, majd add hozzá a kihűlt tejes masszát. A lecsöpögtetett meggyet is keverd a krémhez, majd bolondítsd meg a meggylével és egy csomagnyi vaníliás cukorral.
A krémet egyenletesen oszlasd el a kihűlt tésztalapon, majd ha megdermedt, a vízgőz felett összekevert vajjal és csokival locsold meg a tetejét. A maradék meggyből kerülhet egy-egy szem a leendő szeletek tetejére. 3-4 órát mindenképpen álljon a süti szeletelés előtt; a legideálisabb az, ha egy egész éjszakára a hűtőben hagyod, mielőtt nekiesne a család.